Wat doet suiker ?

Aan suiker is niet zo heel veel gezonds te vinden. Behalve dat het lekker is. Suiker heeft eigenlijk veel negatieve effecten op je lichaam hebben als je teveel suikers binnenkrijgt:

  • Het verstoort je hormoonhuishouding. Als je suiker eet maakt je lichaam het hormoon insuline aan. Dit zorgt ervoor dat glucose, suiker uit je bloed opgenomen wordt in je cellen. Als er teveel suiker in het bloed komt, kan je hormoonhuishouding in de war raken en kunnen je cellen immuun worden voor grote hoeveelheden insuline die het lichaam aanmaakt. Het kan dan zijn dat er teveel suiker in je bloed blijft zitten, dit is erg ongezond. Daarnaast bevordert insuline de vetopslag, dus wanneer er constant insuline afgegeven wordt omdat je suikers eet, zal je lichaam de energie op gaan slaan als lichaamsvet in plaats van het te verbranden. Overgewicht en diabetes type 2 kunnen daarom een gevolg zijn van teveel suikers eten.
  • Het beïnvloedt je bloedsuikerspiegel en daarmee ook je emoties. Suiker zorgt voor snelle pieken in je bloedsuikerspiegel wat ervoor zorgt dat je snel energie krijgt en je daarna juist erg moe voelt. Dit kan je prikkelbaar en chagrijnig maken en blij als je weer suiker eet.
  • Het is slecht voor je tanden. Het kan gaatjes veroorzaken.
  • Het kan verslavend werken. Als je suiker eet komt er dopamine vrij in de hersenen, dit zorgt voor een fijn en gelukkig gevoel. Als dit gevoel minder wordt, krijg je een dip en wil je weer suiker eten.

Het is lastig om helemaal suikervrij te eten omdat in veel producten verborgen suikers zitten. Eet zo natuurlijk mogelijk. Voorbeelden van natuurlijke voeding zijn groenten, fruit, vlees, vis, ei, noten, zaden, pitten en oliën. Probeer bewerkt voedsel uit bakjes, pakjes, blikjes en zakjes zoveel mogelijk te vermijden. Drink veel water en kruidenthee en als je je vetten goed wilt verbranden de kruidenthee van Herbalife (Instant Theedrank met kruidenmix).

Herbalife heeft onder begeleiding van een artsenteam PRO 20 Select ontwikkeld en bevat de dagelijkse microvoedingsstoffen, proteïnen en vezels. Eenvoudig en heerlijk te bereiden in een shake op waterbasis.

PRO 20 Select is gemaakt zonder genetisch gemodificeerde ingrediënten, is vrij van gluten en zuivel, bevat geen kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen, is suikerarm en geschikt voor vegetariërs.

Maak uw shake lekker voor uzelf en meng 250 ml water met 2-3 scheppen PRO 20 en voeg daar groenten en fruit toe die u lekker vindt (ook bevroren fruit is heerlijk om op voorraad te hebben in de vriezer). De subtiele vanillesmaak van PRO 20 past perfect bij allerlei soorten ingrediënten.

Klik hier voor meer shakerecepten.